Resül-İ Ekrem Nedir

Resül-İ Ekrem Nedir ? Resül-İ Ekrem Ne demek ?

1-)Resul-i ekrem (sallallahü aleyhi ve sellem) bütün alemlere rahmet, canlı ve cansız her mahluka peygamber olarak gönderilmiştir. (Abdülhak-ı Dehlevi)

Resul-i ekremin mübarek gözleri uyur, kalb-i şerifi uyumazdı. Aç yatıp tok kalkardı. Asla esnemezdi. Mübarek vücudu nurani olup, gölgesi yere düşmezdi. Elbisesine sinek konmaz, sivri sinek ve diğer böcek mübarek kanını içmezdi. (İmam-ı Ahmed Kastalani)

Resul-i ekremin güzel huyları pekçoktur. Her müslümanın bunları öğrenmesi ve bunlar gibi ahlaklanması lazımdır. Böylece, dünyada ve ahirette felaketlerden, sıkıntılardan kurtulmak ve O iki cihan efendisinin sallallahü aleyhi ve sellem şefaatine kavuşmak nasib olur. (İmam-ı Kastalani)

Resul-i ekrem nazik idi. Cömerd idi. Fakat israf etmez, faydasız yere bir şey vermezdi. Herkese acırdı. Mübarek başı hep öne eğik idi. Kimseden bir şey beklemezdi. Seadet, huzur isteyen O'nun gibi olmalıdır. (İmam-ı Kastalani)

Rivayet olunur ki, Mekke'de bir ağaç, Resul-üs-sakaleyn'in önüne gelip; "Ya Resulallah! Cinnilerden bir cemaat sizinle görüşmeye gelmişler. Hüsun denilen yerde bekliyorlar" dedi. Peygamber efendimiz buyurdu ki: "Ben bu gece cinniler ile mülakat etmeğe ve onlara din-i İslam'ı ve Kur'an-ı kerimi öğretmeye emr olundum. Benimle gelecek kim vardır?" Eshab-ı kiram sustular. İbn-i Mes'ud (r.anh); "Ya Resulallah! İzin buyurursanız ben gelebilirim" dedi. Kalkıp o yere gittiler. Resulullah efendimiz mübarek parmağıyla bir daire çizdi ve İbn-i Mes'ud'a; "Bu daire içine otur, sakın dışarı çıkma. Yoksa beni göremezsin" buyurdu. Sonra namaza durdu. Taha suresini okumaya başladı. Daha sonra cinniler gelip Resulullah'a uydular. Hepsi on iki bin cinni idi. Namazdan sonra onları İslam'a davet eyledi. Hepsi kabul ettiler. (Molla Miskin)

Resul-üs-sakaleyn Muhammed aleyhisselama tabi olmak demek; O'nun gittiği yolda yürümektir. O'nun yolu, Kur'an-ı kerimin gösterdiği yoldur. Bu yola, din-i İslam denir. O'na uymak için, önce iman etmek, sonra müslümanlığı iyice öğrenmek, farzları yapmak, haramlardan kaçınmak, daha sonra sünnetleri yapıp mekruhlardan kaçınmak lazımdır. Bunlardan sonra, mübahlarda (yapılması emir olunmayan ve yasak da edilmeyen şeylerde) da O'na uymaya çalışmalıdır. (Ahmed Faruki)


Bu bilgi faydalı oldu mu ?

 

Kelime Türü Nedir ?

Bu kelime Dini bir Terimidir.

Sizde içinde Resül-İ Ekrem kelimesi geçen bir şeyler paylaşın !

Resül-İ Ekrem kelimesi anlamı 23 defa okunmuştur. [247558] Resül-İ Ekrem kelime anlamı, Resül-İ Ekrem nedir, Resül-İ Ekrem ne demek, Resül-İ Ekrem sözlük anlamı

Paylaş